martes, 25 de septiembre de 2012

Què és Google Drive?



Google Drive és una eina que ens ofereix google per desar, editar, comentar, compartir i publicar documents on-line de manera privada o en grup.

Amb Google Drive podem:

- Crear documents de text
- Presentacions
- Formularis
- Fulls de càlcul
i etiquetar-los de manera que puguem localitzar-los amb facilitat dins l'espai anomenat My drive, que els diferenciarem de l'espai Shared with que és on aniran a parar els documents que els demés comparteixen amb mi.
Cal destacar que Drive també aporta funcionalitats similars a DropBox i permet guardar tot tipus de documents.




Amb aquesta eina vam :


- Crear un document sobre un tema (Els ordinadors portàtils i els llibres digitals a les aules)

- Compartir aquest document  amb les persones del teu grup i amb el tutor
- Buscar informació sobre aquest tema i redactar-ho 
- Publicar-ho a la web









Desprès de realitzar aquest exercici vam fer el mateix que amb el document però amb una presentació: 





Per penjar aquests dos documents al meu bloc a l'hora de publicar a la web he hagut de copiar el codi que no és el mateix que l'enllaç i des del meu bloc ja puc modificar les mides. 


























Per acabar vam haver de crear un formulari amb preguntes relacionades amb el treball, vam haver de posar-li un títol i realitzar tantes preguntes com volguéssim  , compartir-lo i  enviar-lo per e-mail a les altres companyes del grup.




He de destacar també altres coses sobre Google Drive:

- És molt senzill d'utilitzar (encara que al principi pensava el contrari)
- Permet treballar amb el mateix document a vàries persones a la vegada
- Gràcies a aquesta eina podem compartir informació on-line
- Si estas treballant amb aquesta eina i fas una feina en grup i algú del grup borra tot no es perd , fa una còpia de seguretat (backup) has d'anar a "Ver historial de revisión"
- Per enganxar videos al bloc has de copiar el codi, si copies el enllaç nomès sortirà la pàgina on podràs trobar el vídeo en canvi amb el codi sortirà el vídeo directament.
- La diferència entre un codi embed i un enllaç esque si còpies el codi embed et sortirà el vídeo directament al bloc si copies l'enllaç nomès et sortirà el link que et portarà a aquell vídeo.

Aquí deixo penjat un vídeo que parla sobre el tema el qual hem fet el treball anterior:



INFORMACIÓ EXTRETA DELS APUNTS DE CLASSE I DEL BLOC DE GTIC http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/?view=magazine

lunes, 24 de septiembre de 2012

Les webquests

Edu3.cat




Aquest vídeo presenta la proposta de treball col·laboratiu que duu a terme el cicle superior de primària del CEIP Gras i Soler d'Esplugues de Llobregat, amb la webquest de les constel·lacions zodiacals.



Una webquest, és una proposta didàctica de recerca guiada, que utilitza principalment recursos d'Internet.  Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d'una producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats.


Planteja als alumnes una feina o resolució d'un problema interessant i motivador i un procés de treball col·laboratiu  basats principalment en recursos existents a Internet, es tracta d'una activitat de cerca guiada en la xarxa.


Una pàgina que proposa als participants una història suggeridora per tal que aconsegueixin una sèrie d'informacions en unes pagines d'Internet concretes , extraient les seves conclusions i com he esmentat amb el treball cooperatiu.


Els objectius són:


Combinar els continguts curriculars amb l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació a l'aula, en una aprenentatge de descobriment guiat.


INFORMACIÓ EXTRETA DELS APUNTS DE CLASSE I DEL BLOC DE GTIC http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/?view=magazine
VÍDEO EXTRET DE LA PÀGINA EDU3.CAT