martes, 9 de octubre de 2012

Delicious

Cinc milions de persones ja estan utilitzant aquest servei, que li permet no només guardar els seus millors enllaços: la facilitat per organitzar-los, consultar-los i compartir-los és més que una bona raó perquè vostè decideixi obrir un compte en Delicious. 

Amb el pas del temps, la majoria de persones guarden dotzenes o centenars d'enllaços (links) en la pestanya de “favorits” del navegador dels seus ordinadors . No li passa que quan els van a buscar, moltes vegades no els troba? O no sap en quina carpeta els va salvar o no s'acorda del nom de l'assetjo web?


Delicious, un servei Web 2.0 dissenyat per guardar, organitzar i compartir enllaços en la Web, soluciona aquest problema i ofereix avantatges addicionals. Va ser creat en 2003, i actualment és un servei de Yahoo! utilitzat per 5 milions de persones. Es poden guardar centenars d'enllaços, els quals s'organitzen  en *tags (etiquetes), la qual cosa al seu torn  permet trobar, classificar i compartir els enllaços amb altres persones.

Preguntes mes freqüents:


- Què haig de fer per començar a utilitzar Delicious?
Anar a la pàgina Delicious.com i obrir un compte (gratuïta). Després importar els enllaços que tenim guardats en els “Favorits” del ordinador. Es recomanable identificar cadascun d'aquests enllaços amb tags (etiquetes) , perquè després els pugui trobar.

- Què és això de tags i com utilitzar-los?
Els tags, o etiquetes, són paraules clau que descriuen un enllaç. Si guardem l'enllaç d'un article sobre les eleccions per a president a Colòmbia, podríem agregar els tags “Colòmbia eleccions Uribe 2010 president reelecció”, així tal qual apareixen en aquest exemple, separats per un espai, sense comes. Un tag sempre ha de ser una sola paraula. Quan volem fer d'un nom compost un tag, per exemple, “Buenos Aires”, la recomanació és guardar-ho com “*Buenos Aires”, “Bons.Aires”, “Bons-Aires” o alguna cosa per l'estil. Vostè li pot assignar un nombre il·limitat de tags a un enllaç, però segons*Delicious la mitjana és entre dues i cinc.

- Com s'agrega un enllaç a Delicious?
Un enllaç nou s'agrega des de la nostra pàgina de Delicious clicant el botó de dalt a la dreta: "Add a link"


Què altres avantatges ofereix Delicious?
Vàries. Primer, es pot accedir als nostres enllaços des de qualsevol ordinador. Això és molt útil si viatgem i utilitzem diferents ordinadors per fer un treball.

Segon, ens permet compartir els nostres enllaços amb altres persones. Una vegada  haguem guardat un enllaç en Delicious, podem enviar-ho a altres persones a través d'e-mail, Twitter o directament a través de Delicious a altres usuaris del servei.

Tercer, podem accedir als enllaços d'una persona o institució que respectem. Per exemple, la biblioteca del National Press Club a Washington, DC, té guardats en el seu compte de Delicious prop de 2,000 enllaços que podem consultar.

- Com es busca un enllaç en Delicious?
Fent clic sobre un tag en particular. Per exemple, si femclic sobre “eleccions”, apareixeran tots els enllaços que vam guardar prèviament amb aquest tag. Si després fem clic sobre “Uribe”, apareixen tots enllaços que contenen els tags “Eleccions Uribe”. També es pot fer una cerca de tags des de la casella de cerca.

- Qui té accés als enllaços que jo guardo en Delicious?
Qualsevol persona, excepte els enllaços que nosaltres classifiquem com a “privats”. És recomanable fer públics els enllaços. D'aquesta manera podem col·laborar i intercanviar enllaços amb altres membres de la comunitat de Delicious.

- Existeixen versions de Delicious en espanyol?
No. Desafortunadament no ho han traduït a altres idiomes.



Jo ja tinc el meu compte a Delicious i ara ja puc guardar i compartir els meus enllaços favorits. 


https://delicious.com/maricarmen21/



INFORMACIÓ EXTRETA DELS APUNTS DE CLASSE I DEL BLOC DE GTIC http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/?view=magazine

No hay comentarios:

Publicar un comentario