miércoles, 3 de octubre de 2012

Que són les RSS?



(Really Simple Syndication)

Serveix per rebre informació de les teves pàgines preferides sense necessitat d'haver-te de connectar o visitar cada dia aquests llocs web.

És molt fàcil, molt senzill i de molta utilitat. 

És un format d'arxiu, basat en XML, que serveix per recollir continguts publicats en pàgines web. Els RSS tenen extensió rss o bé xml, però en realitat són un simple arxiu de text on apareixen referències a continguts publicats, en un format específic, creat a partir de XML.

Per posar un exemple senzill: Igual que HTML serveix per escriure pàgines en un format entenedor  pels navegadors, RSS serveix per enumerar articles o pàgines dins d'un lloc, en un format que poden entendre programes denominats lectors RSS o aregadors.
En l'arxiu RSS simplement estan les dades de les novetats del lloc, com el títol, data de publicació o la descripció. El programa que llegeixi el RSS serà encarregat de donar-li estil o aparença a les dades que s'incloguin en l'arxiu i presentar-los d'una manera atractiva a l'usuari i de fàcil lectura.Que RSS sigui un format basat en XML significa que l'arxiu RSS es compon per una sèrie d'etiquetes definides que tindran un format donat, que respectarà les regles generals de XML

La sindicació de continguts és un dels molts recursos que ens ofereix la xarxa per a poder accedir a grans volums d'informació d'una manera senzilla i pràctica. al ser una eixa d'ús generalitzada, hi ha multitud de'espais on ens expliquen què és. Una bona manera de fer-nos una primera idea és a través d'aquest vídeo:






També podem llegir un article de Genis Roca a:


http://www.genisroca.com/2007/11/17/rss-y-la-sindicacion-de-contenidos-introduccion-para-no-iniciados/ 



INFORMACIÓ EXTRETA DELS APUNTS DE CLASSE I DEL BLOC DE GTIC http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/?view=magazine

No hay comentarios:

Publicar un comentario