domingo, 28 de octubre de 2012

El bon comunicador

Que ha de tenir per nosaltres un perfil d'un bon comunicador o comunicadora?
Vam fer una posada en comú a classe dels diferents perfils de bons comunicadors o comunicadores i van sortir paraules com:
·Fluïdesa, 
·Expressivitat, 
·Saber actuar, 
·Tranquil·litat,
·Gesticulació...
Hi havia un ventall molt ampli i divers de característiques, moltes coincidien, les característiques no són exactes o són una llista tancada sinó que depèn del públic.
També depèn del canal , dels mitjans de comunicació com Twitter o Facebook entre altres.
Les característiques que més exigim per ser un bon comunicador són aquelles que no s'ensenyen , per tant estaríem parlant d'una paradoxa.
Hi ha molta tècnica al darrere. 
Com a futures mestres hem de treballar aquestes tècniques per arribar a  ser uns bons i bones comunicadors /ores ja que haurem de transmetre als nostres alumnes el millor possible tots els nostres coneixements i haurem de parlar habitualment amb els pares i haurem de sentir-nos tranquil·les, segures, expressives amb fluïdesa i sabent actuant en cada moment.
Per treballar aquest aspecte hem de llegir aquest llibre:
"Com parlar bé en Públic de Joana Rubio i Francesc Puigpelat"




Aquest llibre ens permet conèixer, dominar i aplicar l’art de parlar en públic, de tal manera que puguem convertir-nos en bons oradors, habilitat cada cop més necessària en l’àmbit professional.
Ens ajuda a millorar l'expressió oral, donant-nos unes pautes i unes tècniques senzilles i pràctiques que ens permetin expressar-nos amb claredat, facilitat i sense temors, davant un públic nombrós i variat, amb la intenció de transmetre un missatge.

Per finalitzar deixo penjat aquest vídeo que vam veure a classe sobre un bon comunicador, una vegada l'havíem vist vam posar en comú tres característiques que fan a aquest senyor (Ken Robinson) un comunicador eficaç.






Per a mi les característiques que té aquest senyor i que el fan un comunicador eficaç són:
·La mirada: anava mirant al públic
·Mostra de les mans: sense complexes, no s'amaga
·Ús correcte de la veu, i un bon vocabulari.
·Fa servir dades per corroborar el que està dient.


INFORMACIÓ EXTRETA DELS APUNTS DE CLASSE , LA IMATGE L'EXTRET DE GOOGLE I  EL VÍDEO DE LA PÀGINA DE YOUTUBE 

No hay comentarios:

Publicar un comentario